2019 BAHAR DEKORASYON FİKİRLERİ

2019 Baharı İçin Dekorasyon Fikirleri

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte doğanın başlattığı değişim hareketinin etkisi her alanda kendini hissettiriyor. Canlanma ve yenilenme mevsimi olan bu dönemde ev stilinize de taze dokunuşlar yapabilir, tabiatın pozitif enerjisini yaşam alanlarına taşıyabilirsiniz. Evinizin karakteristik kodlarıyla uyumlu 2019 bahar dekorasyon fikirleri ile ferah ve modern mekanlar yaratabilirsiniz.

Renk festivali başlasın

Doğa uyanıp, renklerin en canlı tonlarını tüm ruhunda sergilerken, evlerin bu uyanıştan etkilenmemesi mümkün değil. Gökyüzünün parlak mavisine ve doğanın renk festivaline uyum sağlamak için yumuşak tonlardan ve pastel renklerden faydalanabilirsiniz. Ancak seçeceğiniz renkler evin diğer sakinleriyle görsel bir bütünlük sağlamalı. Bunun için ton sür ton tekniğini uygulayarak evinizdeki mevcut renkler için en ideal seçenekleri kullanabilirsiniz. Örneğin mobilyalarında ağrılık yeşil renkte ise yeşilin diğer tonlarını kullanarak şık bir ritim yakalayabilirsiniz. Eğer daha cesur tercihler yapmak istiyorsanız turuncu, hardal, mor ve pembeye de şans verebilirsiniz. Renkler söz konusu olduğunda griye haksızlık etmemeli, pembe ve morlarla kullanıldığında yaratacağı muhteşem etkiyi gözlerinizle görmelisiniz.

Antrelere de bahar geliyor

Evin vitrini haline dönüşen antreler dekorasyon fikirleri için hiç olmadığı kadar önemli hale geliyor. Özellikle de baharın enerjisini evinizin girişinden itibaren hissettirmek için taze dokunuşlar ve canlandırıcı yorumlar antrelere özel bir enerji kazandırıyor. Bunun için antrelerinizi daha aydınlık ve ferah gösterecek küçük ipuçların başvurulabilir. Örneğin mekana derinlik katan şık bir ayna, ustaca yerleştirilmiş retro dresuar ve üzerinde yer alan renkli objeler, birkaç fotoğrafla antrenizi zenginleştirebilirsiniz.

Altın ihtişamını bahar coşkusuyla buluşturmaya ne dersiniz?

Modern dekorasyon anlayışı içinde çağdaş bir yorum kazanan altın, zor bir stil unsuru olarak görülse de doğru dokunuşlarla evinize baharın ışıltısını katabilir. Tıpkı bir Nisan güneşi gibi... Bunun için altın detayların yer aldığı mobilyalar tercih edebilir, sehpalarda veya diğer aksesuarlarda kullanılan doreyi pastel renklerle kombinleyebilirsiniz. 

Evinizin bahar köşesi hazır mı?

Delfina Oturma Odası Yeşil Yapraklı Köşe

Evinizin genel atmosferinden ayrılmadan şık bir bahar temalı köşe yapabilirsiniz. Bunun için hem sizin hem de evinizin ruhunu şımartacak taze çiçeklerden yararlanabilir, büyük yeşil yapraklı bitkilerle bu etkiyi yıldızlaştırabilirsiniz. Bahar için dekorasyon fikirleri söz konusu olduğunda ahşap detayları göz ardı etmemeli, ahşabın ön planda olduğu ve doğal dokusunun korunduğu aydınlatmalarla yarattığınız köşeye natürel bir imza bırakabilirsiniz. Bahar köşesini aynı zamanda bir okuma ve dinlenme alanına dönüştürmek içinse açık renkli bir berjer seçebilirsiniz.