2020 DEKORASYON TRENDLERİ

2020 DEKORASYON TRENDLERİ

2020 yılına gireceğimiz şu günlerde en çok merak edilen konuların başında yeni yıl dekorasyon trendleri geliyor. Zamanın ruhuna ve enerjisine göre belirlenen dekorasyon trendleri huzur ve konforu merkeze alıyor. Yapılan araştırmalar kanıtlıyor ki, insanlar evlerini günüm tüm yorgunluğunu atabilecekleri huzurlu ve güvenli bir sığınak olarak görüyor. Dolayısıyla evde bulunan tüm elementler bir denge içinde olmalı, renkler stil oyuncularıyla görsel bir bütünlük yakalamalı.

Ahşaptan kadifeye uzanan sofistike bir yıl geliyor

Yalın parçalar, rafine çizgiler ve loft tasarımların ön planda olduğu bir yıl olan 2020’de abartıdan uzak ama iddialı dizaynlarla sık sık karşılaşacağız. Daha yalın bir dekorasyon stili ekseninde tanımlanan 2020 dekorasyon anlayışında dinamik ve hareketli alanlar yaratmak içinse joker parçalar devreye girecek. Tüm bunların dışında doğal ahşap görünümlü mobilyalar, kadife kaplamalar ve sofistike bir tavrın egemenliğini ana parçalardan tamamlayıcı aksesuarlara kadar görmek mümkün.

Vitale Yemek Odası

Grinin elli tonu yaşam alanlarında

Yeni bir yıl ile birlikte en çok değişimin yaşandığı alanların başında renkler geliyor. Her ne kadar geçen sene de hayli popüler olsa da 2020 yılında gri zirveye geçiyor. Grinin birçok farklı tonu hem dingin hem de ferah yaşam alanları için çok özel alternatifler sunuyor. Bunun yanı sıra pastel tonlar da griye eşlik ediyor. Renk kartelasının soft tonları mavi, bej ve toprak tonları özellikle ahşap ve mermerle bir arada kullanılarak kimliği olan güçlü bir stilin ipuçlarını sunuyor.

Capella Yemek Masası

2020’nin en popüler malzemesi mermer

Geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan mermer, son zamanlarda dekorasyonun en gözde materyalleri arasında yer alıyor. Özellikle de mermerin karakteristik dokusu modern bir perspektifte sunulduğunda çağdaş yaşam alanları yaratmak mümkün hale geliyor. Mermer kimi zaman sehpalarda kimi zamansa yemek odalarının yıldızı masalarda kullanılarak ev dekorasyonunda güçlü bir etki bırakıyor. 

Bug Yatak Odası

Kıvrımlı hatlar, retro esintiler…

Doğal, özgür ve hassas kıvrımlar klasik mobilya anlayışını yerle bir ediyor ve 2020 yılına damga vuruyor. Özellikle de mekana derinlik, dinamizm ve bir akıcılık kazandıran kıvrımla hatlar ve yuvarlak formlar çok daha özgün bir stil anlayışı ortaya koyuyor. Sert geçişlerin yerini alan sakin dokunuşlar hem retro anlayışı modern bir şekilde stilize ediyor hem de yaşam alanlarının enerjisini değiştiriyor.

Antares Koltuk

Metal detaylarla loft yaşam alanları 

2020 yılının en iddialı trendlerinden biri de metal detaylar olarak karşımıza çıkıyor. Mobilyanın ana oyuncularından ev stilini tamamlayan aksesuarlara kadar birçok tasarımda metal dokunuşlar görmek mümkün. Özellikle de maskülen bir element olan metalin rose gold olarak kullanımı hem ters köşe yaratıyor hem de evlerde romantik bir etki bırakıyor.

2020’ye Loda ile girin…

Tasarımı, kendini ve evini ifade etmenin bir yolu olarak gören Loda Mobilya, imza attığı kreatif ve eklektik koleksiyonlarla kendine özgü bir dizayn dili yaratıyor. Loft ve Retro yaklaşımları, modern bir bakış açısıyla yorumlayan Loda, 2020 trendlerindeki sadeliği ön plana çıkaran tasarımlara hayat veriyor.