2018 DEKORASYON TRENDLERİ VE İLHAM VEREN İPUÇLARI

Yaşam alanlarının dekorasyonunu her yıl değiştirmek çoğu zaman mümkün değildir. Ancak dekorasyon trendleri her yıl değişir ve farklılaşır. Bunun en temel sebebi insanların yaşam alanlarına ufak dokunuşlar yapmayı her zaman seviyor olmasıdır. Elbette her yıl pek çok insan yeni bir ev sahibi oluyor ya da evinin dekorasyonunda köklü değişimler yapıyor bu durumu da göz ardı etmemek gerekir. 2018 dekorasyon trendleri de şimdiden meraklı gözlerin radarına girmeyi başardı. Yeni sezonda yaşam alanlarını bekleyen doğallık ve doğaya dönüş trendi hızla yükselirken ufak dokunuşlarla 2018 dekorasyon ruhunu yansıtabilmenizi sağlayacak trendleri de göz ardı etmemek gerek.

Ceviz ağacı 2018 yılının en popüler materyallerinden biri olurken, saçaklı aydınlatma ürünleri de oldukça dikkat çekici bir yükseliş trendine girmiş durumunda. Önemli olan yeni sezonun trendlerini öğrenmek ve bu trendlerin nasıl kullanılacağına karar vermek. Dilerseniz 2018 dekorasyon trendlerini seyrek olarak kullanabilir ya da iddialı bir değişime ortak olabilirsiniz. Tamamen sizin tercihinize kalmış bu durumda seçim ne olursa olsun önemli olan dikkat çeken trendleri bilmek olduğu için yazımızda 2018 yılında dekorasyon için ne tür seçeneklerinizin olduğunu rahatlıkla bulabilirsiniz. 

2018 Dekorasyon Trendleri: Zengin Renkler

2018 yılı da doğal materyallerin ve renklerin yılı olacak. Bu yıl duvar panelleri kullanmak çok popüler olsa da bu panelleri doğru renkte tercih etmek gerekiyor. Mermer rengi ve dikkat çekici metalik renkler 2018 yılında en sık karşımıza çıkacak renklerden sadece bazıları. Özellikle ahşap ile birlikte kullanılan bu renkler yaşam alanlarının dikkat çekici bir seviyeye gelmesinde oldukça etkili oluyor. Doğan renkler söz konusu olduğu zaman insanlar daha sade alanlar hayal ederler. Doğadan gelen cesur renklerden birisi olan yeşil tam aradığınız renk olabilir.

renkli yastıklar, renkli abajurlar, renkli örgü puflar ve renkli oturma odası dekorasyonu

Lavanta Rengi Evleri Sarıyor

Bir dönem oldukça popüler bir renk olan milenyum pembesi 2018 dekorasyon trendleri ile birlikte yerini lila ve lavanta renklerine bırakmaya başlıyor. Çarpıcı renklerden biraz uzaklaşan ve daha doğaya dönük renklerin yükseldiği 2018 yılında derin ve zarif alanlar yaratmak için özellikle tekstil ürünlerinde bu renkleri tercih edebilirsiniz.

mor renk duvar önünde beyaz 4'lü koltuk ve mor yastıklar

Geometrik Şekillerde Değişim 

2018 dekorasyon trendleri kendini belli ederken elbette dekorasyonda oldukça önemli olan geometrik detayların da değiştiğini görmek mümkün. Daireler öncelikle tekstil ürünlerinde sonrasında ise duvar kaplamalarında karşımıza çıkacak. Retro dekorasyondan keyif alanlar için oldukça güzel bir haber olan daire desenleri öncelikle kırlentlerde kullanabilirsiniz.

retro televizyon ve televizyon ünitesi, geometrik desenli halı, retro bisiklet

Ton Sür Ton 

Tek bir rengin farklı tonlarının kombinlenmesi olarak tanımlanan Ton sür ton akımı mobilyalara da yansıdı.  Elbette bütün alanlarda bu uygulamayı yapmak sıkıcı olacaktır. Antre girişindeki duvarı dilediğiniz renge boyayıp aynı tonda bir ahşap mobilya tercih edebilirsiniz. Bu noktada en çok seçtiğiniz renge dikkat etmelisiniz. Beyaz, krem rengi gibi zayıf renkler ton sür ton için uygun olmayacaktır. Mavi, yeşil, sarı, turuncu gibi canlı renkleri tercih edebilirsiniz. Mavinin tüm tonlarını kullanacağınız bir dekoratif objelerle dekorasyonunuza canlılık katabilirsiniz.

mavi tonlarda dekore edilmiş toruma odası, lacivert koltuk, mavi duvar, mavi aksesuarlar

Pirinç ve Altın Rengi 

Metalik gri uzun yıllardır dekorasyonda oldukça popüler olan bir renk olsa da yerini pek çok alanda altın, pirinç ve bakır rengine bırakmaya başladı. Teknolojik ürünlerde bile yaşanan bu değişim 2018 yılında evlere kadar geldi ve özellikle musluk aksamlarında kendini göstermeye başladı.

Doğadan İlham Alı

Ahşap mobilyalar özellikle ceviz ağacı mobilya modelleri 2018 yılının en popüler dekorasyon trendleri arasında yer alıyor. Bu mobilyaların ön plana çıkmasının temel nedeni ise doğaya dönüşün dekorasyonda da ön plana çıkması. Kireç taşı, mermer, ahşap ve metaller kısacası doğadan gelen her materyali 2018 yılında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Özellikle ahşap ve taş kombinasyonlarının diğer materyallerden bir adım önde olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

ceviz ağacı televizyon ünitesi

SadeliğÖn Plana Çıkarı

Renkler ve dokular yeni sezon dekorasyon trendleri ile değişse de beyaz ve krem renginin hakimiyeti hiçbir zaman bitmeyecek gibi duruyor. Özellikle duvarlarda kullanılan bu açık renkleri ön plana çıkarmak için koyu renk metal ya da mermer aksesuarlar kullanabilirsiniz. Antrasit ve koyu yeşil gibi renkler açık tonlu duvarların sadeliğini göz alıcı bir şekilde öne çıkarmanıza yardımcı olur.

açık ahşap rengi ve krem rengi yemek masası takımı

Mutfaklarda Değişim 

Özellikle mutfaklarda kullanılan tezgah ve tezgah arkası parçalarında büyük bir değişim var. Retro tarzı da destekleyen küçük fayanslar yerini büyük parçalı panellere bırakıyor. Fayans kullanımından vazgeçmek istemeyenler için ise daha büyük parçalar ön plana çıkıyor. Bu değişim sadece göze değil kullanıma hitap ediyor. Daha kolay temizlik, kolay uygulanabilirlik gibi nedenler büyük parçaların yükselmesinde oldukça etkili.

beyaz tezgah üzerinde bakır mutfak eşyaları, retro mutfak dekorasyonu

Kadife Şıklığı

Kadife dekorasyonda sürekli kullanılan, gösterişli bir dokudur. Kadifenin popülerliği çoğu zaman uzun sürmez ancak hiçbir zaman da bu dokudan vazgeçilmez. Kadife koltuk modelleri yeni sezonda dikkat çekerken hem canlı renkler hem de yumuşak renkler kadife koltuk tasarımlarına hayat veriyor.

lacivert ve gri kadife koltuk takımı

Çiçeklere Yer Verin 

Temel olarak bakıldığı zaman 2018 dekorasyon trendleri için söylenebilecek en net unsurun doğaya dönüş olduğu gerçeği. Doğadan gelen her detaya kucak açan trendlerden birisi de kuru ağaç ve çiçek dallarına dekorasyonda yer vermek.

üzerinde yeşil çiçekler bulunan yemek odası konsulu

Sıcak Renkler 

Soğuk renkler yaşam alanlarında oldukça baskın olarak kullanılsa da doğanın gücü sayesinde bu renkler yerlerini yavaş yavaş sıcak renklere bırakacak. Sarı, turuncu gibi canlı renkleri duvarlarda ya da aksesuarlarda çok sık görmek mümkün. Keskin bir geçiş olarak düşünebileceğimiz bu renk değişimine tek bir duvar rengini değiştirerek katılabilirsiniz.

turuncu modern berjer, rahat puf koltuklar